pastel de belém recept

Sziasztok!
Ebben a bejegyzésben elhoztuk nektek a pastel de belém receptjét. Ezt a sütit a nyár folyamán ettem először portugáliában és nagyon ízlett, ezért elkészítettem itthon. Ez a verzió nem olyan szép mint az eredeti, de majdem olyan finom. Jöjjön is a recept.

Hozzávalók 12 darabhoz:                                  1. A cukrot,a vajat,a sót és 3,5dl tejet forrásig
-1 csomag kinyújtott leveles tészta                       melegítjük.
-4db tojássárgája                                                2.A maradék tejet csomómentesre keverjük a lisztel,
-4dl tej                                                                  majd hozzáöntjük a tejes keverékhez.
-7dkg cukor                                                        3.Várjuk, hogy kihűljön, majd hozzáadjuk a tojás-
-3dkg liszt                                                             sárgákat.
-1ek vaj                                                               4.A leveles tésztát 12 egyforma darabra vágjuk, majd
-1 csipet só                                                            muffinos tepsibe tesszük és belenyomkodjuk, hogy
                                                                              kosárka alakja legyen.
5.A kosárkákat 2/3-ig töltjük a krémmel,majd 230C'-on 20 percig sütjük. Nem baj, hogyha barna foltok jelennek meg rajta, mert ennek a sütinek ez a jellegzetessége.









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

HALLOWEENI "véres" kéz

Diy kókusztál

macaron, a tökéletes recept