pastel de belém recept
Sziasztok!
Ebben a bejegyzésben elhoztuk nektek a pastel de belém receptjét. Ezt a sütit a nyár folyamán ettem először portugáliában és nagyon ízlett, ezért elkészítettem itthon. Ez a verzió nem olyan szép mint az eredeti, de majdem olyan finom. Jöjjön is a recept.
Hozzávalók 12 darabhoz: 1. A cukrot,a vajat,a sót és 3,5dl tejet forrásig
-1 csomag kinyújtott leveles tészta melegítjük.
-4db tojássárgája 2.A maradék tejet csomómentesre keverjük a lisztel,
-4dl tej majd hozzáöntjük a tejes keverékhez.
-7dkg cukor 3.Várjuk, hogy kihűljön, majd hozzáadjuk a tojás-
-3dkg liszt sárgákat.
-1ek vaj 4.A leveles tésztát 12 egyforma darabra vágjuk, majd
-1 csipet só muffinos tepsibe tesszük és belenyomkodjuk, hogy
kosárka alakja legyen.
5.A kosárkákat 2/3-ig töltjük a krémmel,majd 230C'-on 20 percig sütjük. Nem baj, hogyha barna foltok jelennek meg rajta, mert ennek a sütinek ez a jellegzetessége.
Ebben a bejegyzésben elhoztuk nektek a pastel de belém receptjét. Ezt a sütit a nyár folyamán ettem először portugáliában és nagyon ízlett, ezért elkészítettem itthon. Ez a verzió nem olyan szép mint az eredeti, de majdem olyan finom. Jöjjön is a recept.
Hozzávalók 12 darabhoz: 1. A cukrot,a vajat,a sót és 3,5dl tejet forrásig
-1 csomag kinyújtott leveles tészta melegítjük.
-4db tojássárgája 2.A maradék tejet csomómentesre keverjük a lisztel,
-4dl tej majd hozzáöntjük a tejes keverékhez.
-7dkg cukor 3.Várjuk, hogy kihűljön, majd hozzáadjuk a tojás-
-3dkg liszt sárgákat.
-1ek vaj 4.A leveles tésztát 12 egyforma darabra vágjuk, majd
-1 csipet só muffinos tepsibe tesszük és belenyomkodjuk, hogy
kosárka alakja legyen.
5.A kosárkákat 2/3-ig töltjük a krémmel,majd 230C'-on 20 percig sütjük. Nem baj, hogyha barna foltok jelennek meg rajta, mert ennek a sütinek ez a jellegzetessége.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése