macaron, a tökéletes recept
Sziasztok!
Már sokszor próbáltunk macaront sütni, de eddig nem sikerült. Volt, hogy nem sült meg,vagy, hogy nagyon csúnya volt. Ezért elhoztuk nektek a tuti receptet ami eddig nekünk mindig sikerült. Nem hiszed? Akkor nézd meg ezt a videót. Mi most mascarpones málnásat és csokis málnásat csináltunk, de ez rajtatok múlik. Akkor nem húzzuk tovább a szót jöjjön is a recept.
Hozzávalók: 26 macaronhoz
-100g mandulaliszt
-280g porcukor
-50g kristálycukor
-3db pihentetett tojás fehérje (válaszd szét a tojásokat, majd tedd hűtőbe 1 éjszakára)
-színezék vagy kakaópor (opcionális)
krémekhez: (mi minden krém mellé tettünk egy kis málna lekvárt)
mascarpones krém:
-fél doboz mascarpone
-1 csomag vaníliáscukor
-1/4 citrom héja
ganache krém:
-120 ml tejszín (de ha túl sűrű akkor még nyugodtan tegyél hozzá)
- 1 tábla csokoládé
1. A pihentetett tojásokat kezd el habbá verni, majd ha elkezdett habosodni add hozzá a kristálycukrot.
2. Szitáld a habhoz a porcukrot és a mandula lisztet, majd keverd addig, amíg a videóba látható állagú lesz.
3. Színezd meg a tésztát,de ha nem szeretnéd színesre, akkor ezt a lépést el is hagyhatod.
4. Tedd a tésztát egy habzsákba, de akár zacskót is használhatsz. Ha ez meg van, akkor nyomj ki egy sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat.A formázás után Vár egy órát, hogy amikor hozzáérsz ne tapadjon az ujjadhoz.
5. A macaronokat süsd meg 140 C'-on 20-25 percig.
6. Várd meg, hogy a macaronok kihűljenek, majd töltsd meg őket.
Már sokszor próbáltunk macaront sütni, de eddig nem sikerült. Volt, hogy nem sült meg,vagy, hogy nagyon csúnya volt. Ezért elhoztuk nektek a tuti receptet ami eddig nekünk mindig sikerült. Nem hiszed? Akkor nézd meg ezt a videót. Mi most mascarpones málnásat és csokis málnásat csináltunk, de ez rajtatok múlik. Akkor nem húzzuk tovább a szót jöjjön is a recept.
Hozzávalók: 26 macaronhoz
-100g mandulaliszt
-280g porcukor
-50g kristálycukor
-3db pihentetett tojás fehérje (válaszd szét a tojásokat, majd tedd hűtőbe 1 éjszakára)
-színezék vagy kakaópor (opcionális)
krémekhez: (mi minden krém mellé tettünk egy kis málna lekvárt)
mascarpones krém:
-fél doboz mascarpone
-1 csomag vaníliáscukor
-1/4 citrom héja
ganache krém:
-120 ml tejszín (de ha túl sűrű akkor még nyugodtan tegyél hozzá)
- 1 tábla csokoládé
1. A pihentetett tojásokat kezd el habbá verni, majd ha elkezdett habosodni add hozzá a kristálycukrot.
2. Szitáld a habhoz a porcukrot és a mandula lisztet, majd keverd addig, amíg a videóba látható állagú lesz.
3. Színezd meg a tésztát,de ha nem szeretnéd színesre, akkor ezt a lépést el is hagyhatod.
4. Tedd a tésztát egy habzsákba, de akár zacskót is használhatsz. Ha ez meg van, akkor nyomj ki egy sütőpapírral bélelt tepsire kis korongokat.A formázás után Vár egy órát, hogy amikor hozzáérsz ne tapadjon az ujjadhoz.
5. A macaronokat süsd meg 140 C'-on 20-25 percig.
6. Várd meg, hogy a macaronok kihűljenek, majd töltsd meg őket.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése