Egészséges bejgli recept 🎄



Sziasztok!

  Most elkészítettünk egy egészséges bejglit, ami tök finom lett. Jó tudjuk, a nagyi bejglijét semmi nem körözi le, annak aki viszont szeretne egy egészséges verziót is, annak tetszeni fog. Nekünk a töltelék kicsit kevés lett, de a receptben a kijavított mennyiségek vannak. Ha kíváncsi vagy tarts velünk!





A Youtube csatornánkon egy videót is találtok hozzá! További ötletekért iratkozzatok fel!




Hozzávalók 2 rúd bejglihez:

~tészta~
•300g teljeskiőrlésű liszt
•1/3 csomag instant élesztő
•1,5 dl növényi tej/tej/víz+ha nem áll eléggé össze
•1tk méz agave vagy cukor az élesztő miatt
•1 nagyobb alma hámozva
•1tk sütőpor
•1tk vanília kivonat
•édesítő ízlés szerint
•felvert tojás a kenéshez (ha szeretnéd, hogy vegán legyen a recept, akkor használj lekvárt)

~diós töltelék~1 rúd
•120g darált dió
•fél citrom héja
•1-1,5 dl növényi tej/víz/tej
•édesítő ízlés szerint

~mákos töltelék~1 rúd
•120g darált dió
•fél citrom héja
•egy citrom leve
•0,5-1 dl növényi tej/víz/tej
•édesítő ízlés szerint




Elkészítés:



  A növényi tejet langyosítsd meg, majd keverd el benne a mézet és az élesztőt. Ezt a folyadékot tedd meleg helyre, amíg a többit előkészíted. A lisztbe reszeld bele az almát.Ezután add hozzá a vaníliát, a sütőport és az édesítőt, majd kezdd el keverni. Most add hozzá a remélhetőleg felfutott élesztős cuccot és gyúrd tésztává. A tésztát tedd meleg helyre 30-40 percig. Addig szintén van mit csinálni, a töltelékeket. A mákot/diót keverdd össze a citromhéjjal, a növényi tejjel/és citromlével és az édesítővel. Ha letelt a tészta ideje, akkor osztd ketté és kissé alá és felé lisztezve nyújtsd ki. A szélét 3-5 cm híján hagyd ki és így egyengessd rá a töltelékeket. A széleket hajtsd fel, majd tekerdd f el. Kendd meg a bejgliket a tojással, majd süsd 180 C*ra előmelegített sütőben 35-45 percig.



  Reméljük kipróbáljátok és ízleni fog!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

HALLOWEENI "véres" kéz

Diy kókusztál

macaron, a tökéletes recept