Macaron recept🥰

Sziasztok!

 Itt a karácsony, ezért készítettünk újra macaronokat, mivel tökéletes ajándékba is. A recept egyszerű, de nagyszerű, nekünk eddig mindig sikerült, ezért ha követed a receptet biztosan neked is fog! Ha érdekel, akkor gyere!



Itt megnézheted az elkészítést!


  Elöljáróban annyit, hogy mindent pontosan mérj le és a krémek kivételével kövessd a receptet! Én most málnás étcsokisat, spekulatius krémeset és almáspités ízekben készítettem el,de bármilyen ízben is elkészíthetitek. 

Hozzávalók:
•200g porcukor
•95g mandulaliszt
•3 tojásfehérje
•50g kristálycukor
•1 csipet só
•ételfesték (opcionális)

Elkészítés:

  A tojásfehérjét fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen. Szóval a tojásfehérjét először a sóval kezdd el felverni, majd ha habosodni kezd, akkor apránként adagoldd hozzá a kristálycukror! Addig verdd, hogy kemény hab legyen és ha kihúzod a habverőt, akkor olyan kis csúcsok legyenek benne, mint ahogyan a videóban látod. A porcukrot és a mandulalisztet egy késes aprítóban (lehet turmixgép vagy konyhai mixer) daráldd még jobban össze, hogy ne legyen szemcsés! Ha kész szitáldd hozzá a tojáshabhoz és óvatosan forgassd össze. Addig kevergesd, amíg nem folyik a macaronreceptekben olvasható megnevezés szerint “lávaszerűen” a kanálról. Vagy ahogyan még lehet, a videóban látható 8as módszer szerint. Ha megszínezed akkor add hozzá a színezéket, amikor még nem tökéletes az állaga, hanem csak nagyjából van összekeverve. Töltsd habzsákba, majd nyomj ki körülbelül egyforma korongokat a sütőpapírra. Ezután nagyon fontos, hogy ütögessd a tepsit párszor az asztalra, hogy a buborékok távozni tudjanak. És ezután a macaronokat 40-70 percen keresztül ott kell hagyni, hogy megdermedjen a teteje. Ezt TILOS kihagyni, mert külömben biztos, hogy nem lesz szép! Ha megszáradt a teteje, akkor 150 C*os sütőben 15-17 percen keresztül süssd meg! A sütőpapírról csak kihűlt állapotában vedd le. Ezután pedig töltsd meg kedved szerint.



Málnás étcsokis:
•50g étcsoki
•2-3ek növényi tej vagy tej
•málnalekvár

  A tejet melegítsd fel és így keverdd bele a csokit! Ha kíhűlt, akkor tedd habzsákba és nyomj egy kör alakot a macaronra. A lyukba egy kis málnalekvárt tegyél.

Spekulatiuszos:
•néhány ek spekulatius krém kicsitmegolvasztva

  A macaronra nyomj habzsából egy kis spekulatius krémet!

Almáspités:
•2-3ek natúr krémsajt
•vanília kivonat
•1/3 alma pici kockákra vágva
•fahéj 
•kis víz
•édesítő vagy cukor ízlés szerint

  Az almát kis vízzel, édesítővel és fahéjjal párold meg. A krémsajtot keverdd össze édesítővel és vaníliával. A málnás étcsokishoz hasonlóan nyomj a krémsajtos krémből egy kör alakot, majd a közepébe egy kis almát is tegyél!

Sok sikert!

Boldog karácsonyt!
~P&P

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

HALLOWEENI "véres" kéz

Diy kókusztál

macaron, a tökéletes recept