Macaron recept🥰
Sziasztok!
Itt a karácsony, ezért készítettünk újra macaronokat, mivel tökéletes ajándékba is. A recept egyszerű, de nagyszerű, nekünk eddig mindig sikerült, ezért ha követed a receptet biztosan neked is fog! Ha érdekel, akkor gyere!
Itt megnézheted az elkészítést!
Elöljáróban annyit, hogy mindent pontosan mérj le és a krémek kivételével kövessd a receptet! Én most málnás étcsokisat, spekulatius krémeset és almáspités ízekben készítettem el,de bármilyen ízben is elkészíthetitek.
Hozzávalók:
•200g porcukor
•95g mandulaliszt
•3 tojásfehérje
•50g kristálycukor
•1 csipet só
•ételfesték (opcionális)
Elkészítés:
A tojásfehérjét fontos, hogy szobahőmérsékletű legyen. Szóval a tojásfehérjét először a sóval kezdd el felverni, majd ha habosodni kezd, akkor apránként adagoldd hozzá a kristálycukror! Addig verdd, hogy kemény hab legyen és ha kihúzod a habverőt, akkor olyan kis csúcsok legyenek benne, mint ahogyan a videóban látod. A porcukrot és a mandulalisztet egy késes aprítóban (lehet turmixgép vagy konyhai mixer) daráldd még jobban össze, hogy ne legyen szemcsés! Ha kész szitáldd hozzá a tojáshabhoz és óvatosan forgassd össze. Addig kevergesd, amíg nem folyik a macaronreceptekben olvasható megnevezés szerint “lávaszerűen” a kanálról. Vagy ahogyan még lehet, a videóban látható 8as módszer szerint. Ha megszínezed akkor add hozzá a színezéket, amikor még nem tökéletes az állaga, hanem csak nagyjából van összekeverve. Töltsd habzsákba, majd nyomj ki körülbelül egyforma korongokat a sütőpapírra. Ezután nagyon fontos, hogy ütögessd a tepsit párszor az asztalra, hogy a buborékok távozni tudjanak. És ezután a macaronokat 40-70 percen keresztül ott kell hagyni, hogy megdermedjen a teteje. Ezt TILOS kihagyni, mert külömben biztos, hogy nem lesz szép! Ha megszáradt a teteje, akkor 150 C*os sütőben 15-17 percen keresztül süssd meg! A sütőpapírról csak kihűlt állapotában vedd le. Ezután pedig töltsd meg kedved szerint.
Málnás étcsokis:
•50g étcsoki
•2-3ek növényi tej vagy tej
•málnalekvár
A tejet melegítsd fel és így keverdd bele a csokit! Ha kíhűlt, akkor tedd habzsákba és nyomj egy kör alakot a macaronra. A lyukba egy kis málnalekvárt tegyél.
Spekulatiuszos:
•néhány ek spekulatius krém kicsitmegolvasztva
A macaronra nyomj habzsából egy kis spekulatius krémet!
Almáspités:
•2-3ek natúr krémsajt
•vanília kivonat
•1/3 alma pici kockákra vágva
•fahéj
•kis víz
•édesítő vagy cukor ízlés szerint
Az almát kis vízzel, édesítővel és fahéjjal párold meg. A krémsajtot keverdd össze édesítővel és vaníliával. A málnás étcsokishoz hasonlóan nyomj a krémsajtos krémből egy kör alakot, majd a közepébe egy kis almát is tegyél!
Sok sikert!
Boldog karácsonyt!
~P&P
Megjegyzések
Megjegyzés küldése